Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ο πιστολέρο της Ελαφονήσου

Η ΑΥΓΗ

Την ώρα που έκπληκτο το πανελλήνιο συζητούσε, την Παρασκευή το βράδυ, για την τρομοκρατική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο με θύματα δύο νέους, μέλη της Χρυσής Αυγής, στην Ελαφόνησο άλλοι πιστολάδες κτυπούσαν έναν ραδιοφωνικό σταθμό. Άγνωστος ή άγνωστοι πιστολέρο έβαλαν με κυνηγετικό όπλο κατά του οικίσκου στον οποίο βρίσκονταν μηχανήματα και η κεραία αναμετάδοσης του ραδιοφωνικού σταθμού Μουσικός Παλμός 94,6 (βλέπε φωτό). Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει η επίθεση να είναι έργο λαθροκυνηγών, ωστόσο, επειδή έγινε λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ και επειδή ο δράστης μάζεψε τους κάλυκες των έξι μονόβολων φυσιγγίων, δείχνει ότι το κτύπημα είχε προσχεδιαστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι κοντά στον οικίσκο του σταθμού υπάρχει ο κοινός αναμεταδότης των τηλεοπτικών καναλιών, τον οποίο ο δράστης άφησε άθικτο. Μετά την επίθεση σίγησε ο σταθμός, καθώς η μικρή κεραία που υπάρχει στο οίκημα στο οποίο βρίσκεται το στούντιο του σταθμού δεν επαρκεί για να μεταφέρει την φωνή του στην Νότια Πελοπόννησο τα Κύθηρα και την Ελαφόνησο.

Μόνο σύμπτωση δεν πρέπει να θεωρείται ότι το πρωί της Παρασκευής, λίγες ώρες δηλαδή πριν από την μαφιόζικη επίθεση, ο σταθμός είχε εκπομπή για τα ζητήματα αυτά, τα οποία, όπως λένε οι κάτοικοι, όπλισαν το χέρι του κακοποιού, που δεν δίστασε να μεταβεί στην Ελαφόνησο, αν δεν ήταν κάτοικος του νησιού, και να κτυπήσει τον αναμεταδότη με στόχο τον εκφοβισμό του ιδιοκτήτη και τη φίμωση της φωνής του σταθμού. Από την αυτοψία της αστυνομίας φαίνεται ότι ο δράστης ήταν ψηλός πάνω από ένα ογδόντα, στοιχείο που βάζει σε σκέψεις τον ιδιοκτήτη του σταθμού Φώτη Κοντραφούρη.

Η μαφιόζικου τύπου επίθεση έχει θορυβήσει τους φιλήσυχους κατοίκους της περιοχής, αλλά και τον ιδιοκτήτη του σταθμού. Στις ιδιαίτερες συζητήσεις οι κάτοικοι αποδίδουν την επίθεση σε συμφέροντα που έχουν θιγεί από τις θέσεις που προβάλλει ο σταθμός σε κρίσιμα θέματα της περιοχής, όπως οι καταπατήσεις, οι ανεμογεννήτριες και η προσπάθεια ορισμένων να μετατρέψουν σε αγκυροβόλιο πλοίων τον όρμο της Νεάπολης. Πρόκειται για μια περιοχή με όμορφες παραλίες και μια βυθισμένη πολιτεία, το Παυλοπέτρι, που τους καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνουν χιλιάδες επισκέπτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν ο λιμενάρχης της Νεάπολης, αντί να ελέγχει τη νομιμότητα όσων δραστηριοποιούνται στην εξυπηρέτηση πλοίων, προτίμησε να τιμωρήσει με πρόστιμο τον ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού, επειδή τόλμησε να ασκήσει το δημοσιογραφικό του έργο και φωτογράφισε με το κινητό του τις λάτζες μέσα στο λιμάνι. Περιέργως μέχρις στιγμής ούτε ο Δήμος Ελαφονήσου ούτε ο Δήμος Μονεμβασίας έχουν βγάλει ανακοίνωση με την οποία να καταδικάζουν τη μαφιόζικη επίθεση. Γιατί; Φοβούνται κάτι ή θεωρούν το θέμα αυτό ανάξιο σχολιασμού; Αναμένουμε βεβαίως και την αυτονόητη αντίδραση των δύο υπουργών που εκλέγονται βουλευτές στην περιοχή.