Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Όχι στη φίμωση και στους πυροβολισμούς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ- Μέλος της IFJ και της EFJ

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2013

Λίγες ημέρες μετά την μαφιόζικη επίθεση με έξι μονόβολα φυσίγγια κατά του οικίσκου στον οποίο βρισκόταν η κεραία του ραδιοφωνικού σταθμού "Μουσικός Παλμός" στην Ελαφόνησο, η οποία είχε ως συνέπεια να σιγήσει για λίγες ημέρες ο σταθμός, δέχεται νέα επίθεση με στόχο την φίμωσή του.

Τοπικοί παράγοντες,
ορισμένοι από τους ιδιοκτήτες λαντζών, στρέφονται τώρα νομικά κατά του σταθμού για τις ενημερωτικές εκπομπές του, που αφορούν το αγκυροβόλιο πλοίων στον όρμο της Νεάπολης ενώ ο σταθμός είναι πάντα ανοικτός στην μετάδοση των απόψεών τους, ζητώντας με ασφαλιστικά μέτρα να σταματήσει να ενημερώνει τους κατοίκους των Βατίκων, της Ελαφονήσου και των Κυθήρων για το επίμαχο αυτό θέμα, που προκαλεί πονοκέφαλο στην περιοχή, η οικονομία της οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στους χιλιάδες τουρίστες και επισκέπτες. Ακόμη οι ίδιοι οικονομικοί παράγοντες στράφηκαν κατά του ραδιοφωνικού σταθμού "Μουσικός Παλμός", με προσφυγή τους στο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, απαιτώντας να τους παραδοθούν όλες οι εκπομπές των τελευταίων ενενήντα ημερών ανεξαρτήτως αν αυτές αναφέρονται στην δραστηριότητά τους. Σημειώνεται ακόμη ότι η επίμαχη εκπομπή (28/8) μετά την οποία προσέφυγαν στα δικαστήρια, τους εδόθη αμέσως από τον ιδιοκτήτη του σταθμού καθώς το αίτημά τους ήταν συγκεκριμένο.

Οι ίδιοι παράγοντες, ιδιοκτήτες λαντζών, στρέφονται με εξώδικο και κατά της τοπικής εφημερίδας “ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ" απαιτώντας επίσης να σταματήσει να δημοσιεύει ρεπορτάζ και άρθρα για το αγκυροβόλιο πλοίων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την αλληλεγγύη της τόσο προς το ραδιόφωνο "Μουσικός Παλμός" όσο και προς την εφημερίδα "ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ" και ζητά από τις τοπικές αρχές να διαλευκάνουν άμεσα την υπόθεση της επίθεσης, με έξι πυροβολισμούς, κατά της κεραίας του ραδιοφωνικού σταθμού. Η ΠΟΕΣΥ στηρίζει την ελευθερία της έκφρασης και θα εναντιωθεί με όλες της τις δυνάμεις σε κάθε προσπάθεια φίμωσης των μέσων ενημέρωσης στην περιοχή των Βατίκων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ